Hjem Horror Entertainment News Intervju: Julian Richings om "Reservedeler", "Alt for Jackson" og sårbarheten ved å handle

Intervju: Julian Richings om "Reservedeler", "Alt for Jackson" og sårbarheten ved å handle

by Kelly McNeely

Du vet kanskje ikke navnet hans, men du vil sikkert kjenne ansiktet hans. Julian Richings er en stift av sjangerfilm og TV, med roller i Supernatural, Cube, The Witch, Urban Legend, Man of Steel, American Gods, Channel Zero, Hannibal, Feil vei, og mange flere. Den britiske skuespilleren (nå bor og arbeider i Canada) har en sterk følelse av fysikalitet som han bringer til hver rolle, fullstendig legemliggjør hver del og gir dem sin egen følelse av gravitas. Han er en imponerende skuespiller som skiller seg ut i hver scene, uansett størrelsen på delen. 

Jeg satte meg nylig sammen med Richings for å snakke med ham om hans opplæring som skuespiller, og hans roller i omvendt eksorsisme. Alt for Jackson og oppgjør med punkrock gladiator Reservedeler.

Alt for Jackson

Alt for Jackson

Kelly McNeely: Du har hatt en så omfattende karriere innen sjangerfilm og TV her i Canada. Hvordan kom du i gang? Og er du spesielt tiltrukket av å jobbe innen sjanger?

Julian Richings: Hvordan kom jeg i gang ... Jeg antar at jeg alltid har vært skuespiller. Jeg er en mellom søsken, og jeg har to brødre - en på hver side av meg - og jeg har alltid følt meg som barn, jeg var den som vil ... Jeg ville være annerledes med hver bror, jeg ville være annerledes med alle. 

Jeg hadde også en eldre bror som hadde en spesiell dyktighet til å skape miljøer, han ble teaterdesigner, og pleide å bygge miljøer i hagen vår. Og han trengte noen til å befolke disse miljøene, som en ringmester for sirkuset hans, og et spøkelse for sine skumle hus og sånt, så ... gjett hvem som gjorde det. Og så har jeg bare alltid handlet, jeg har alltid følt meg veldig komfortabel med å handle. 

Og på noen måter gjør skuespill meg til å være alle slags ekstreme karakterer som jeg aldri ville vært i det virkelige liv. Som, jeg er alltid klar over hvor vanlig og kjedelig jeg er. Du vet, folk går, herregud, du spiller den fyren! Det er døden fra Supernatural! Og jeg elsker å si: Vel, jeg fikk lov til å være det, men du vil egentlig ikke kjenne meg utenfor filmene. Så, å, og det er to deler til spørsmålet ditt! Sjanger.

Kelly McNeely: Er du spesielt tiltrukket av sjanger?

Julian Richings: Jeg synes det er organisk. Jeg tror at den bare har utviklet seg gjennom årene, den typen deler jeg har spilt. Ikke så mye i teater, jeg vokste opp i teater, jeg trente i teater, jeg har handlet på teater, og så utviklet jeg meg sakte til film og TV. Og mens jeg holdt på med teater begynte jeg å gjøre reklame for å supplere inntekten min. Og reklamene pleide å være offbeat, geeky, rare karakterer. Fordi, du vet, når jeg driver med reklame, var jeg ikke den klassiske pappaen, eller, du vet, den flotte fyren med perfekte tenner. Jeg var alltid den rare fyren, den eksentriske. Og det er liksom uunngåelig i film og TV, fordi det er et mer bokstavelig medium. Så de rollene jeg har spilt har vært outliers og romvesener og skrekkgenrer. Så det er liksom organisk. 

I teater har jeg hatt et bredere spekter, men jeg omfavner alt. Og jeg prøver alltid å injisere forskjellige elementer til alle karakterene jeg spiller, så jeg avviser dem ikke som åh, det er en skrekkrolle. Som om det er en skrekkrolle, vil jeg prøve å introdusere litt medmenneskelighet, eller hvis jeg spiller en ond keiser, vil jeg prøve å injisere litt sårbarhet, vet du hva jeg mener? Så for meg er det som, jeg vet ikke, det er bare uunngåelig, antar jeg.

Supernatural

Kelly McNeely: Og nå snakker du om de skurke karakterene, du har spilt skurker i Reservedeler og nylig i Ondskapsfull moro, og en mer moralsk kompleks karakter i Alt for Jackson... Hva slags roller begeistrer deg virkelig som skuespiller?

Julian Richings: Det er ikke mange roller jeg ikke går, å, det er interessant. Jeg har ingen sans for størrelse. Jeg har ingen anelse eller fordommer, og sa, vel, det er ikke en stor nok del for meg. Å, det er for lite, eller det er for klisje. Jeg liker historier. Jeg liker historiefortelling. Og jeg liker å være en del av en historie. Og noen ganger krever det noe som er lite og intenst. Og noen ganger er det noe som er spredt på en større bue. 

Så jeg synes det er vanskelig å skille. Det er som du vet, det er de klassiske masker som representerer teater. Det er den smilende masken for komedie, og det er den glødende masken for tragedie. Jeg synes det er veldig vanskelig å skille de to, jeg tenker bak hver tragedie, det er en komedie og omvendt. Og det samme med rollene som jeg spiller. Så jeg liker å blande det sammen, jeg er veldig komfortabel med å være en relativt liten del av historien, og jeg er glad for å ha en hovedhistorie. Så jeg går ikke på en måte, ok, neste film, jeg vil være dette eller det. 

Jeg antar at når jeg blir eldre, er jeg glad for å irritere alles forutsetning om hva eldre karakterer gjør. Så når jeg blir eldre, er jeg glad for det spille gåtefulle kraftige figurer, for i vår kultur har vi en tendens til å avfeie aldring som noe du vet, du er avskrevet. Så det er litt av en kul ting som jeg begynner å omfavne.

Alt for Jackson

Alt for Jackson

Kelly McNeely: Ja, det ser du absolutt mye inn Alt for Jackson. Jeg elsker den ideen at i stedet for, vet du, disse barna som leser fra denne boken og innkaller demoner, er det dette eldre paret, og de burde vite bedre, men de gjør det uansett. Og det elsker jeg virkelig. 

Jeg lurte på om du kunne snakke litt om moralske kompleksiteter av Alt for Jackson, fordi det egentlig er en lagvis tilnærming til kidnappingen. Det er hele ideen om at han gjør det for sin kone, han gjør det for familien sin, han vet at det kanskje ikke nødvendigvis er den rette tingen å gjøre. Men det er alt av en kjærlighetshandling.

Julian Richings: Absolutt, du traff den på plass. Jeg tror at det som er både fantastisk og foruroligende ved filmen, er at det er to personer som er forpliktet til hverandre, men som deler en forferdelig sorg og en forferdelig tragedie. Og for å slags lindre sorgen, ser de ut til å muliggjøre hverandre, og handlingene de tar er ganske, ganske tilgivelige, men de gjør det i kjærlighetens navn og beskytter den andre personen. Og så på mange måter har de avvist ansvaret fra seg selv. Og jeg synes det er et veldig komplekst og interessant sted for en film å sitte. 

Nå, som skuespillere, jobber Sheila og meg veldig bra sammen, som om vi hadde en veldig god kjemi, og vi spilte bare integriteten i forholdet mellom to personer. Og vi, antar jeg, vi førte til det vår egen erfaring. Vi er begge heldige som har hatt langvarige forhold. Og så prøvde vi å være ærlige om både juryene og distraksjonene ved å ha et langsiktig forhold, vet du, og denne typen komiske biter som også kan komme inn i det.

Kelly McNeely: Absolutt. Og det er selvfølgelig en bortføring i Reservedeler også, som har sin egen slags sett med kompleksiteter og et mye mer uhyggelig motiv.

Julian Richings: Ja, jeg mener, det er tydeligvis mye mer en forhåndsformet, grindhouse, take-no-fanger slags film. Det jeg liker med det, det det virkelig sprøyter inn i er en slags punk-ulykke. Det er slags høy intensitet, og det er en følelse av at kvinnene ikke bare er glade for å være, du vet, tilpassede gjenstander. Du vet, de må kjempe seg ut i frihet. Og det har liksom fått energi til det, og en rock and roll slags voldsomhet. Og det er gøy. Veldig annerledes. Veldig, veldig annen type energi. 

Reservedeler

Kelly McNeely: En veldig annen stemning mellom de to filmene. Nå er jeg glad for å høre deg snakke så mye om teater. Kan du snakke litt om trening og bakgrunn i teater, og om det kanskje egner seg til sjanger, så langt som den virkelige kompleksiteten du finner i disse karakterene? 

Julian Richings: Ja, det gjør det. Det har vært instrumental i karrieren min. Så jeg vokste opp og trente i England. Men jeg vokste opp i en periode da det gamle engelske systemet, de ukentlige repertoriske teaterselskapene og de regionale teatrene ble forfallne, og vi er ikke lenger relevante. Og så var det en ny slags bølge av samfunnsteatre der folk ville opptre i ikke-tradisjonelle rom. Jeg opptrådte i parker, på enden av brygga, på strender, i eldrehjem - ideen var å ta teater til folket. 

Og så var det en følelse av - på 70-tallet, i England - at det gamle systemet ikke var aktuelt lenger, med advent av TV og filmer, at det tradisjonelle teatret måtte endres. Så det var der jeg kom inn i teatret, mine første års erfaring var der, og jeg trente også som fysisk skuespiller, ikke som mange britiske dramaskoler, som var veldig kjent med den gamle skolen. 

Jeg var veldig trent i Grotowskis metode. Han var datidens polske guru, som snakket om å skape det fysiske teatret for smerte og grusomhet der skuespillerne nesten ble trent som dansere, de hadde en slags fysikalitet om seg. Og faktisk, det er derfor jeg havnet i Canada, er at showet jeg var i var en slags flerspråklig, flerkulturelt show som dro til Europa, turnerte Europa, dro til Polen, kom over til Canada, det var et turnéshow. Så da oppdaget jeg Toronto og - lang historie - men jeg havnet i Toronto. Men tanken var at min kroppslighet for ytelse alltid har vært der. Og jeg har justert det fra teater til film og TV. 

Men jeg har alltid en kroppslig karakter. Jeg mener, det er ikke bevisst, men det er der, fordi det er medfødt i treningen min. Så om det er til og med med ansiktet mitt, eller om det er med øyebollene mine, eller om det er, vet du, jeg spiller et skapning som Three Finger i Wrong Turn, eller Døden i Supernatural. Det som er viktig for meg er den generelle fysikaliteten. Og med det mener jeg ikke at du bare liker å være stor og sterk og tøff. Det er ikke slik. Nei, det er en slags dybde i det som kommer fra kroppen. 

Kelly McNeely: Det er litt mer av en fysisk finesse.

Julian Richings: Ja. Og ting som tradisjonelt teater, det er faktisk ikke en sjanger som jeg faktisk er godt kjent med, vet du, det tradisjonelle engelsktalende ordet spiller. Det er ikke noe du vet, hvor tegn står rundt og tar te og diskuterer og debatterer ideer. Jeg er ikke kjent med den slags teater. Så skrekk, og storslått slags operafilmer, som Reservedeler, passer meg faktisk veldig bra. 

Heksen

Kelly McNeely: Så dette kan være et slags bredt spørsmål. Men hva er den største gleden og / eller utfordringen ved å handle?

Julian Richings: Å, goss. Det er en del av meg, vet du? Det har det alltid vært. Jeg antar begge deler, det er sårbarheten. Fordi du alltid må være til stede i øyeblikket, ikke sant? Det er virkelig interessant å fortelle historien, du må være engasjert i at det ikke kan være en del av hjernen din som går, hei, jeg liker virkelig å spankulere tingene mine. Eller, jeg har kontroll, eller hvem er jeg? Morsomt, den stemmen i hodet ditt kan ikke være der, du må være inne i den. Så for å være slik, må du være i en posisjon med en sårbarhet, tror jeg, og tilgjengelighet for øyeblikket. 

Og det er faktisk veldig vanskelig. Det er faktisk veldig vanskelig å være enkel og åpen og spontan. Og så, jakten på det, krever strenghet. Og det krever en levetid på aldri å være selvtilfreds, egentlig. Nå misstråler jeg ikke det. Jeg tror det er slik jeg lever livet mitt. Jeg ville liksom leve livet mitt på fremre fot. Jeg beveger meg alltid, jeg gjør folk gal fordi jeg ikke kan holde stille, jeg lytter alltid, svarer. 

Men det er begge min største glede at jeg føler meg veldig som en del av livsstrømmen. Men det er også litt overveldende, for det er ingen fred. Som skuespiller kan jeg ikke lene meg tilbake på laurbærene. Jeg kan ikke. Selv under COVID har jeg aldri vært i stand til å sette meg ned og skrive den flotte romanen min eller skrive refleksjonene mine, eller jeg er for mye på fremfoten og lytter til andre mennesker og reflekterer hva de gir til meg. Jeg håper det svarer på det. Det høres liksom litt pretensiøst ut, men det er en sinnstilstand. Jeg antar at det er en tilstand av å være som jeg tror du må prøve å bevare.

 

Reserve Deler er nå tilgjengelig på VOD, Digital, DVD og Blu-ray
Alt for Jackson vil være tilgjengelig på VOD, Digital, DVD og Blu-ray 15. juni

Related Posts

Translate »